fbpx

Klant
Daily Drive Media

Femmefrontaal

Tags
PUB
social video

Website
Dailydrivemedia.nl
Femmefrontaal.nl

“Kia Car Talks”

Western Spaghetti’s hielp bij het juiste zetje!

The Challenge

Het was Kiko Morah, regisseur en vriend aan huis van de Western Spaghetti’s crew, die kwam aankloppen met de vraag ‘Hebben jullie zin om samen met mij enkele video’s op te nemen voor KIA?’. Ons antwoord was natuurlijk, ja! Daily Drive Media & Femmefrontaal werkten samen met KIA aan een concept voor hun nieuwe wagen, de “KIA Ceed”. De Ceed is een speciale wagen omdat deze zich toespitst op de leasemarkt. Een markt waar KIA in Nederland nog geen voet in had. Het ideale moment dus om met een leuke video wat extra awareness te creëeren!

Productie

Western Spaghetti’s zat nog in het drukke Manhattan toen we de aanvraag binnenkregen. Maxim werkte daarom samen met Kiko de technische details uit. We besloten om alles te draaien op de Canon C200 en een GoPro. Kiko werkte vanuit Amsterdam samen met Odiel Mennink en Philippine Wouters, van Daily Drive Media, aan de praktische kant en het concept.

De insteek ‘Wie gaf jou de juiste zet?’. Drie succesvolle ondernemers praten over hun passie, carrière en wie hen dat “juiste zetje” heeft gegeven om die soms wel risicovolle en moeilijke stap te zetten in hun carrière. De drie personen die uiteindelijk gekozen werden waren Tess Posthumus, Tatum Dagelet en Janice Deul.
Tess heeft een succesvolle cocktailzaak in Amsterdam’ The Flying Dutchmen Cocktails’.
Tatum is een bekende Nederlandse presentatrice voor VPRO.
Janice is een mode activiste en freelance journaliste.
De shoot vond plaats in het hippe Amsterdam. Tijd om te draaien!

De voltallige crew bestond uit Kiko Morah (regie), Wannes De Houwer (DOP), Lukas Colle (klank), Philippine Wouters (productie/regie assistentie) en Odiel Mennink (presentatrice). Alle opnames gebeurden op slechts twee dagen. Dit kon door een goede planning en een vlotte samenwerking tussen crew en cast.
Het was soms een hele uitdaging om net dat ene goeie shot te krijgen van de wagen. Maar we zijn erin geslaagd om de KIA Ceed waardig neer te zetten in combinatie met een interessant interview tussen Odiel en haar gasten.

Samen met Kiko zorgde Maxim, onze monteur, voor de hele post productie. Er werden drie video’s volledig afgewerkt. Alles werd netjes ondertiteld en geëxporteerd om online te plaatsen op Facebook, Youtube, Vimeo en LinkedIn. Sharen die handel!

Menu