fbpx

Klant
Qualivino

Tags
explainer video

Website
www.qualivino.be

Enchanté, alle misvattingen opgesomd

Alle fabeltjes op een rij over wijn… klopt dat wel?

The challenge:

Hoe proeft kurk in wijn, is huiswijn een goede keuze, mag je een ijsblok in je rosé doen…? Wij wisten er Wijn(ig) over, maar gelukkig is Olivier van Qualivino een echte wijnmeester.

Een 20 delige videoserie waarin de meest gestelde vragen beantwoord worden door niet zomaar een wijnliefhebber maar een specialist die er letterlijk alles van kent. Het idee kwam van het online marketing agency ‘Websteak marketing’ waarmee Olivier zijn nieuwe marketingstrategie ontwikkelde. Samen brainstormden we over hoe het er visueel moest uitzien en voila we waren klaar voor de draaidag.

Productie

We wisten hoe de video’s er visueel uit gingen zien, dan kwam de volgende vraag… wie gaat er voor de camera staan? Door onze vorige samenwerkingen wisten we dat er niemand beter voor de camera kon staan dan Olivier zelf.
Zoveel explainer video’s opnemen op een korte tijd was een uitdaging, vooral omdat we 2 verschillende achtergronden gingen gebruiken in de winkel van Qualivino. 

Alle attributen hadden we verzameld, de flessen wijn stonden klaar en Olivier was perfect voorbereid.

Doordat we op voorhand alles in detail hadden overlopen ging de draaidag enorm vlot. In een mum van tijd blikten we de volledige serie in en dan kon de postproductie beginnen.

Door de intro pancarte te animeren zorgden we ervoor dat de video een leuke spontane intro had en dat de kijker direct wist waar ze naar kijken.

Inzet:

Heel de videoserie wordt via hun nieuwsbrieven verspreid en ook op hun Instagram kan je de nuttige tips van Qualivino zien. Wij vonden het een heerlijke campagne!

Nog meer weten over explainer video’s en hoe je ze inzet? Bekijk zeker deze pagina: explainer video’s