fbpx

Klant
Sport Vlaanderen

Tags
Testimonial

Website
https://www.sport.vlaanderen/

#SportersBelevenMeer – Een campagne voor Sport Vlaanderen.

20 video’s, 20 sporten en 3 draaidagen. 

The Challenge:

Eind oktober kregen we een zeer leuk telefoontje: of we wilden meewerken aan een campagne om 20 sporten te promoten tijdens het WK voetbal? Natuurlijk dat! 

De briefing volgde al snel, Mathias en Brent van Production Office hadden al een heel concept uitgewerkt. Na het draaien van een proof of concept kon de volledige productie beginnen.

Productie:

Om 20 sporters op 3 dagen samen te krijgen en te filmen was een echte challenge. Samen met de planning skills van Production Office was deze uitdaging snel opgelost.

Daarna kwam natuurlijk de shoot, onze D.O.P. en regisseur gingen samen op pad om op 3 toplocaties te filmen. De authentieke karaktervolle sportzaal van een basisschool, de topsporthal in Gent en natuurlijk kon het Wintercircus waar Sporza het voetbal uitzond niet ontbreken.

De insteek voor de video is dat de kijker het gevoel krijgt dat ze mee op de set zitten.
Dit betekent dat je bijvoorbeeld de belichting in beeld ziet. We combineren 1 vaste camera en 1 handheld camera om af te wisselen tussen close en wide. Er werd bij elke sport ook nog een hero shot gefilmd.

Inzet

Sport vlaanderen heeft samen met Radio2 elke dag van het WK een nieuwe sport gepromoot. Niet enkel kon je elke dag een nieuwe video van een sport kijken, maar werd er ook nog tijdens de avondspits enkele minuten aan gespendeerd tijdens de live uitzending van Radio2.