fbpx

Testimonials

Geschreven door
Mathieu Vingerhoets

Gepubliceerd
27 Januari 2023

Topics
Blog

Wat is een video
testimonial nu juist?

 

Testimonial Video’s zijn een vorm van videocontent waarin klanten hun ervaringen met je product of dienst delen. Dit soort video’s zijn ideaal om de doeltreffendheid van je bedrijf aan te tonen en vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Video testimonials kunnen heel wat verschillende vormen aannemen. Je kan je klant vragen om zelf een op te nemen met hun gsm, je kan werken met schermopnames of je kan er professioneel een laten opnemen.

Waarom zou ik een video
testimonial gebruiken?

 

Er zijn verschillende pluspunten die direct te linken zijn aan testimonial video’s:

 1. Vertrouwen opbouwen: Zoals hierboven al vermeldt helpen testimonials om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Door te lezen dat andere mensen een positieve ervaring hebben gehad met je product of dienst, creëer je social proof. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die dure of complexe producten verkopen, omdat het eventuele zorgen van potentiële klanten wegneemt. Ook verhoogt dit soort video’s de authenticiteit van de ervaring van de klant. Bij een geschreven testimonial kan je geen lichaamstaal lezen en is het moeilijker voor de klant om zijn enthousiasme voor jouw product of dienst weer te geven.
 2. SEO verbeteren: Testimonial video’s helpen ook om de zoekmachine ranking van een bedrijf te verbeteren. Dit komt omdat ze waardevolle inhoud bieden die gemakkelijk gedeeld of gelinkt kan worden op andere websites. Als je je testimonials ook nog eens ondertiteld dan hebben zoekmachines nog veel meer informatie. Hoe meer relevante informatie je video bevat, hoe beter je online scoort.
 3. Customer loyalty verhogen: Testimonial video’s helpen om de klantloyaliteit te vergroten door te laten zien dat het bedrijf interesse en waardering toont naar de klant. Dit vergroot het gemeenschapsgevoel en moedigt klanten aan om in de toekomst terug te keren naar je bedrijf. Je zorgt ook voor een kruisbestuiving van zichtbaarheid voor beide bedrijven. Win-Win toch?

Hoe maak ik nu een geslaagde video testimonial?

 

Om een geslaagde testimonial video te bekomen zijn er enkele zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

 1. Bereid je shoot goed voor.
  Voorbereiding is key voor een geslaagde video testimonial. Weet op voorhand wat je gaat filmen, met wie en hoe.

  1. Kies een klant uit waarvan je weet dat deze goed kan vertellen en ook daadwerkelijk grote fan van jouw product of dienst is.2.
  2. Stuur de vragen die je gaat stellen op voorhand als eens door. Zo kan je klant zich al voorbereiden op de mogelijke antwoorden die ze kunnen geven. Niets lastiger dan een klant die op de shoot dag zelf niets weet te antwoorden.
  3. Bereid een shotlist voor van de beelden die je gaat filmen van je klant die je product of dienst gebruikt. Zo weet je op de shoot dag zelf wat je juist allemaal moet filmen en kan je je shootdag efficiënt plannen.
 2. Toon de juiste beelden: Film je klant in een mooie en leuke interview setting waar je heel het interview kan afnemen. Zorg ook dat je zeker genoeg B-roll hebt die je over het interview heen kan plaatsen. In de B-roll toon je voornamelijk het gebruik van jouw dienst of product. Toon hoe makkelijk het is en breng alle essentiële delen goed zichtbaar in beeld. Een kijker moet aan de hand van de testimonial al doorhebben hoe ze je product of dienst  moeten gebruiken.
 3. De structuur van de inhoud: Een van de belangrijkste delen in een goede video testimonial is de structuur van de inhoud. De ideale structuur van een video testimonial ziet er als het volgende uit.
  1. De klant stelt zich kort voor
  2. Hij of zij vertelt over wat voor problemen, ongemakken ze ervaarde voor ze jouw product ontdekten.
  3. De klant even laten vertellen hoe ze uiteindelijk bij je jou terecht kwamen.
  4. Je laat de klant vertellen over het gebruiksgemak van je dienst of product en alle voordelen daarbij.
  5. De klant sluit af met te vertellen waarom andere mensen ook gebruik moeten maken voor jouw dienst of product.

Kortom, testimonial video’s zijn zeer waardevol. Het helpt vertrouwen opbouwen, conversies verhogen en je SEO te verbeteren. Een video format dat niet te missen is binnen je marketing strategie.

Wil je nog meer informatie over video testimonials?
Contacteer ons en we helpen je graag verder.