fbpx

FIT: Subsidie Digitale Internationale Commerciële Bedrijfscommunicatie

Geschreven door
Mathieu Vingerhoets

Gepubliceerd
07 Oktober 2022

Topics
FIT: Subsidie

“Niks in de wereld is gratis zeggen ze , maar ik heb toch iets voor jullie dat dicht in de buurt komt.”

FIT ofwel Flanders Investment & Trade geeft namelijk subsidies voor digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie. Dus m.a.w. wil jij met je bedrijf de grens over? Dan is dit de ideale kans!

Je kan dus bijvoorbeeld een bedrijfsfilm, commercial, product video of nog zoveel andere video formats laten maken. “Toevallig ken ik wel zo een bedrijf dat dat met plezier doet.” Het gaat dus wel degelijk om digitale media dus voor brochures, flyers etc… kan u deze subsidie niet gebruiken.

Maar nu, het deeltje dat iedereen wil horen “hoeveel bedraagt deze subsidie?”. Deze subsidie kan tot maximaal 4500 euro gaan, dat is niet slecht hé. Hiermee kom je op video vlak toch al een heel eind. “ Maar hoe kan ik beroep doen op deze subsidie? “ vraag je je nu af?

De aanvraag gebeurt volledig online. De volledige aanvraag moet minstens 7 dagen voor de aanvangsdatum van het project ingediend worden.
Een volledige aanvraag bestaat uit:
1. Volledig ingevuld aanvraagformulier
2. Bijlagen: Kostenraming en een kopie van 1 of meerdere offertes.

FIT streeft om binnen de 60 dagen een beslissing te nemen over het project. Bij goedkeuring moet je nog aan maar aan 3 voorwaarden voldoen:

  • De bewijsstukken die aantonen dat het project door externen is uitgevoerd;
  • Het bewijs dat de externe facturen voor de ontwikkeling van de bedrijfscommunicatie, exclusief BTW, minstens de helft van het forfaitair subsidiebedrag bedragen;
  • Het bewijs dat u het logo ‘Flanders – State of the Art’ heeft gebruikt. 

Natuurlijk is dit allemaal een samenvatting van de FIT-subsidie. Moest je interesse hebben in deze subsidie, dan raad ik zeker aan om het volledige document ééns goed te lezen.

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/export/sites/trade/files/subsidies/BesluitVlaamseRegering11maart2016.pdf

Wil je meer weten over FIT subsidie?