fbpx

Trends in video marketing

Geschreven door
Joppe De Houwer

Gepubliceerd
13 februari 2020

Topics
Marketing blog

“Wat zijn de trends van 2020?”

2020 is het jaar van de video marketing. In een korte periode is video enorm snel veranderd. Er zijn een paar trends die volgens ons enorm gaan boomen dit jaar.

Verticale video

Ooit kon je video enkel in de cinema of bij jezelf thuis op de TV zien. Maar de laatste jaren is er een gigantische verandering in hoe we video bekijken. Meer en meer video zien we op onze smartphone. Allemaal leuk, maar als je met video marketing bezig bent moet je wel weten waar je op moet letten.
Het belangrijkste om rekening met te houden is dat we meer content verticaal gaan filmen. Het is de natuurlijke houding om onze gsm verticaal vast te houden en als je op deze manier video kan bekijken is dit natuurlijk een super leuke beleving.
Werk je met een professionele cameraman/DOP? Dan houd hij zeker rekening met hoe je video geplaatst wordt online. Je hoeft geen 2 video’s op te nemen om 1 verticale en 1 horizontale video te hebben. Met goede afspraken kan je in 1 take beiden video’s opnemen. Meer content en tegelijk budget vriendelijker!

Vloggen

Vloggen is niets nieuws, maar hoe je het gebruikt… dat kan wel nieuw zijn. Bij vloggen denken we al snel aan influencers die filmen wat ze eten en dragen, maar een vlog kan echt een aanwinst zijn voor je bedrijf.
Je eigen kennis overbrengen in een vlog is HOT. Je leert mensen iets bij terwijl ze de personen achter het bedrijf leren kennen. Een echte win-win.

SEO-vriendelijke video

We denken niet altijd direct aan video als we het over SEO hebben, maar video is een geweldige manier om je SEO te verbeteren. Via spraakherkenning maakt google van je video automatisch een transcript. De spraakherkenning is zo goed dat alles wat je zegt automatisch wordt herkend en je video dus wordt omgezet naar een tekst en die tekst wordt dan gebruikt voor je SEO.

Transformatie van video

Video zien we vaak als een “add on” bij een communicatieboodschap. De tekst is belangrijker dan de video. Maar er is toch een grote transformatie bezig. Video is de communicatieboodschap en tekst krijgt minder aandacht. Dit is vrij logisch want we willen nu eenmaal content makkelijker consumeren. En video is hier het ideale medium voor.

One-to many of one-to one?

Vroeger was video een echt one-to-many kanaal. Je maakte een video en je zende deze nadien zonder veel na te denken uit op de televisie en je had enorm veel mensen bereikt. Maar we zien toch een grote verschuiving. Televisie heeft een zeer breed target audience. Terwijl we toch wel liefst willen hyper targetten. Een voorbeeld van one-to one marketing zou de productvideo’s van Coolblue zijn. Als je een Iphone 11 pro zoekt krijg je als retargeting ad een video te zien waarin ze de nieuwe iphone laten zien en uitleg geven. Dit is een perfect voorbeeld van one-to one marketing.
Wij zijn een enorme fan van de one-to-one. Je maakt persoonlijkere video’s die je target audience perfect bereiken. Je audience gaat de video beter onthouden en voelt een toegevoegde waarde. Hierdoor stijgt de ROV (return on video), het rendement dat je haalt uit je video budget.

ROV – Return On Video

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede strategie, de beste campagne structuur en een geweldige video de beste manier is om succesvolle content te creëren. Een video is niet enkel een kost maar als je het juist aanpakt een investering!
Pas je deze trends toe? Dan gaat dit het jaar worden waarin je videomarketing enorm gaat boomen.

Menu