fbpx

Video marketing 101: Waarom moet ik me als bedrijf focussen op video?

Geschreven door
Joppe De Houwer

Gepubliceerd
03 juni 2020

Topics
Marketing

Video is populairder dan ooit. Er werd nog nooit zoveel video bekeken als vandaag. Het bekendste platform om video’s te bekijken is YouTube. Het bestaat al sinds 2005 en het blijft jaar na jaar groeien. Als je weet dat er elke minuut 300 uur aan video’s wordt geüpload of dat er elke dag 5 000 000 000 video’s worden bekeken! Ja, 5 miljard video’s per dag, echt een absurd hoog aantal! Dan weet je dat je als bedrijf er toch wel wat tijd en moeite in moet steken.

Nu is het dé moment om aan video marketing te beginnen!

In de Verenigde staten blijkt uit een studie dat maar 9% van de KMO’s video’s plaatst op YouTube. In België is dit zelfs nog minder. Op zich spijtig want er blijven zoveel kansen onbenut. 80% van de content dat online wordt bekeken is video. Als je dat weet, en goed inspeelt op je doelgroep dan ga je super snel groeien.

Hoe structureer ik mijn video’s eigenlijk?

Welk soort video’s je maakt en wanneer je ze post, met andere woorden je video marketing strategie, doe je makkelijk met het 3H model. Hero, Hub, Hygiene. We hebben al eens een korte video gemaakt hoe je dit kan gebruiken. Maar om het kort te zeggen…

Je hebt de Hygiene content. Ook wel de helpende content genoemd. Deze content is niet altijd de mooiste content. Hygiene content moet vooral je doelgroep informeren. Als je een product verkoopt helpt Hygiene content je doelgroep door de aankoopprocedure te loodsen en van een prospect een klant te maken.

De Hub content is vooral gericht op engagement en brand awareness. Zoals employer branding video’s of testimonials. Perfect om je merk in de kijker te zetten.

De Hero content zijn de grote videocampagnes die je maar enkele keren per jaar maakt. Deze video’s hebben een grote impact op elk online kanaal. Dit zijn de paradepaardjes van je marketing departement. Ze kosten meestal wel wat. Maar als je er een viral campagne uit haalt krijg je een gigantisch rendement. Het is dus een iets risicovollere video. Maar als het werkt is de voldoening eens zo groot.

Je kan dus je content plannen aan de hand van dit model. Bijvoorbeeld 2 keer per maand post je Hygiene content. 1 keer per maand Hub content en 1 keer per kwartaal maak je een Hero content campagne.

Maar uhm, is video’s posten nu echt zo belangrijk?

Het antwoord hierop is volmondig, ja! Als bedrijf sporadisch wat video’s posten lijkt leuk, en dat is het ook. Maar het belangrijkste om op lange termijn je kanaal te zien groeien is werken met een video marketing strategie. Elk merk heeft een video marketing strategie nodig, dat weten we al. Maar wat merken vaak nog niet weten is hoe belangrijk video is geworden op elk, maar dan ook echt elk vlak. Zie maar naar TikTok, dat dag na dag groeit, en potentieel een van de belangrijkste sociale media kanalen van de komende jaren wordt. We zien het al bij jongeren, ze schakelen massaal over van Facebook en twitter naar TikTok. Als bedrijf is dit belangrijk om te weten waar je moet adverteren. Zit je doelgroep op TikTok? Denk er dan zeker over na om hiervoor een communicatiestrategie te bedenken!

Video heeft een groter doel dan enkel entertainment. Video helpt je conversieratio stijgen. Als je een online winkel hebt en bij bepaalde producten een korte productvideo zet ga je je conversieratio pas echt zien stijgen!

Natuurlijk zijn er meer stappen nodig om succesvolle video’s te maken. Maar dat is voor een volgende blog! Wil je nog meer weten? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Menu