fbpx

Video marketing

Geschreven door
Joppe De Houwer

Gepubliceerd
03 december 2019

Topics
Blog

“Waarom video marketing?”

Als we het over video marketing hebben, hebben we het eigenlijk vaak over 2 dingen. De marketing van video’s en de videomarketing. De woorden zijn misschien wel hetzelfde, maar zijn ze dat wel?

Aan de ene kant hebben we het over de marketing van video’s en zien we vooral naar het strategische plaatje van de marketing. Waar kunnen we de video’s goed inzetten, en hoe helpt het met jouw brand image. Het is belangrijk om eerst na te denken hoe je video’s binnen je marketing en merkstrategie passen. Dan ga je bepalen wat je wilt bereiken met je video’s en of deze de juiste doelstellingen hebben. Als je hier allemaal grondig over hebt nagedacht kan je het perfecte format en perfecte medium kiezen om je video’s op te publiceren.

RED Camera vintage lens video marketing brand image online strategie verhaal storytelling

Video is enorm effectief. Je kan in enkele seconden je imago overbrengen en zo je brand versterken. Het is enorm leuk om naar te kijken als je het goed doet en het is ook multi-inzetbaar. Wij noemen video ook wel het Zwitsers zakmes van de online marketing. Als je het goed plant kan je op een videoshoot ook wat stills maken om nadien op je website als coverfoto, productfoto, … te gebruiken. Niet enkel dat, want uit je video’s kan je makkelijk quotes halen en deze op je social media posten en zo je expert status vergroten Je kan dus de beelden en content van 1 video spreiden over een lange periode. Op één dag maak je content voor enkele weken. Enorm efficiënt en handig.

Camera vintage video marketing brand image online strategie verhaal storytelling facebook live stream

We zien een duidelijke trend van foto naar video. Waar vroeger foto’s enorm veel bereik hadden, zien we dat video’s belangrijker worden. Het gaat over meer dan enkel coole beelden. Er moet een verhaal in zitten en net dat doen we. Wij vertellen verhalen, niet enkel beelden.

Wil je meer weten? Contacteer ons en wij vertellen graag jouw verhaal.

Cameraman golden hour sunset video marketing brand image online strategie verhaal storytelling
Menu